O nama

Svojim kupcima i klijentima ASA Energija omogućava značajne uštede pri kupovini ovog energenta.

Početna O nama

O NAMA

Otvaranjem tržišta električne energije kupci su dobili priliku da biraju svog snabdjevača. Zahvaljujući novom pravnom i regulatornom okviru kupci u Bosni i Herecegovini imaju priliku da električnu energiju nabavljaju i od drugih snabdjevača na tržištu električne energije.


Kroz fleksibilnost svojih proizvodnih procesa i primjenom odgovarajućih modela nabavke električne energije, mnogi od ovih kupaca/potrošača imati će mogućnost i šansu da ostvare značajne uštede u nabavci ovog veoma važnog energenta.

IDEJA

ASA Energija je nastala sa idejom da bi pružala usluge industrijskim kupcima priključenim na visoki i srednji napon, kao i većim kupcima priključenim na niski napon, nudeći kompletnu uslugu optimizacije potrošnje, nabavke energije na tržištu, i isporuke električne energije. Naše usluge uključuju detaljne analize dijagrama potrošnje, izrade optimalnih modela potrošnje i nabavke električne energije, optimizacije proizvodnog procesa, kao i kupovinu i prodaju energije na evropskim i regionalnim berzama električne energije. ASA Energija u ovaj projekat unosi višegodišnje iskustvo rada na tržištu električne energije, analitički kapacitet, već postojeći portfolio kupaca i poznavanje nacionalnog i regionalnog regulatornog okvira.


NOSILAC DOZVOLE

ASA Energija d.o.o. Sarajevo je nosilac dozvole za snabdijevanje električnom energijom II reda čime je ostvarila pravo da može snabdijevati kupce električnom energijom na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine.